First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]
Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Documenten

Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten


Biografie van Tess Goossens

Link naar kwartierstaatKwartierstaat van Tess Goossens

Tess is de roepnaam van Jessy R.J. GOOSSENS.Ze is geboren op 7 oktober 1981 te Antwerpen
als de dochter van Guy en Maryleen Maes,
en kleindochter van Jean Goossens en Annie Persyn.Tess Goossens weet op jonge leeftijd al de aandacht te trekken.
Op 12-jarige leeftijd wordt Tess ontdekt en geïntroduceerd in de wereld van mode en fotografie. Als fel begeerd model zet ze haar eerste stappen op de catwalk. Ondanks haar goed lopende modellencarrière ligt haar hart bij muziek.

Door haar muzikale aanleg, beslist ze om de modewereld waarwel te zeggen en te starten met een muzikale opleiding. Bovenop haar studierichting economie-talen volgt ze piano- en dictielessen in combinatie met een opleiding notenleer klassieke en moderne zang.

Met haar warme en sensuele stem brengt Tess Nederlandstalige songs die het kwalitatieve met het commerciële doet samensmelten. In oktober 1998 nam M.O.U. (nu Nightwave Music) haar management op zich, en Tess kreeg een platencontract en tv-optredens in België en Nederland.'1000 en 1 nacht' is haar eerste single en tevens de start van haar loopbaan in de Vlaamse showbizz.
'Net als vogels', haar tweede single, wordt meteen goed onthaald bij de radiozenders. Ondanks de moeilijke periode voor de Nederlandstalige artiesten is Tess op de goede weg.
Ze zal geen eendagsvlieg zijn.
In oktober 1999 heeft Tess een nieuwe single: 'Lost Forever', een engelstalig nummer dat enorm veel radio-aandacht krijgt, maar Tess gaat nieuwe wegen bewandelen!Tess at LibertyTV

Op 11 sept. 2001 debuteert Tess als jonge presentatrice bij de reiszender Liberty TV. Tess wordt er enorm populair mee.
Het duurde dan ook niet lang vooraleer JIMtv, de jongerenzender, haar talent zag.

Tess op de cover van P-magazine van 13 februari 2002
  In 2002 siert ze ook de cover van P-magazine, met een foto-sessie tijdens een exotische trip. Tess stelt wel haar grenzen.
A new star is born! Maar Tess mikt duidelijk verder...

Tess als I-jay op JimTV

Vanaf 17 april 2002 heeft JIMtv er een nieuwe I-Jay bij.
Tess presenteert er het RnB-programma "The Jamz" en ze praat in "Dance Train Charts" de leukste danceclips van het moment aan elkaar.
Later presenteerde ze ook de dagelijkse liveshow "The Wok", het filmprogramma "MovieSnakx" en "Music DVD Top 20" en "Late Night Live".
Vanaf september 2002 wordt internationale format van "Top of the Pops" op Kanaal2 en JIMtv ook uitgezonden.
De presentatie is in handen van niemand minder dan Tess Goossens.
Idolen als Madonna, Britney Spears en Robbie Williams worden er live on stage door Tess aangekondigd.


Tess presenteert "Top of the Pops"

 

Tess presenteert het dierenprogramma "Beste Beesten" op VTM sinds september 2002

Vanaf september 2002 presenteert Tess het dieren programma "Beste Beesten" op VTM.
Het heeft 2 seizoenen gelopen en Tess beleefde er heel wat plezier aan. Dieren zijn onvoorspelbaar en dat zorgde voor heel wat bloopers.
Tess tijdens het dierenprogramma "Beste Beesten" op VTM

Tess Goossens als omroepster bij VTM

Op 2 april 2004 maakte Tess Goossens haar debuut als VTM-omroepster. Het nieuwsanker Birgit Van Mol bereidde haar voor op deze nieuwe opdracht. Ze presenteert er samen met Anne De Baetzelier, Els Tibau, Pascale Naessens, Elke Vanelderen en Francesca Vanthielen.

Haar omroepwerk voor VTM, zal Tess combineren met de presentatie van "Music DVD Top 20" op JIMtv. Voor Tess is het een nieuwe en logische stap.
Na de jongerenzender JIMtv is Tess nu één van de gastvrouwen geworden bij VTM, de grootste commerciële zender in Vlaanderen.


Tess presenteert "De kasteelkeuken", en neemt topkok Felix Alen telkens naar een andere kasteelkeuken

Maar op VTM blijft het natuurlijk niet bij aankondigen van programma's alleen.
Tess Goossens geeft afspraak voor "Kasteelkeuken", een kookprogramma waarin een BV, die een adellijke titel heeft gekregen, wordt ontvangen door een kasteelheer van de traditionele oude adel. In de kasteelkeuken worden smaakvolle en originele gerechten bereid door topkok Felix Alen.
Tess in "De kasteelkeuken" aan tafel met Helmut Lotti

Tess, Elke van Elderen en Staf Coppens presenteren samen "Op 't verkeerde been" bij VTM

Elke Vanelderen en Tess presenteerden tijdens zomer 2006 afwisselend het luchtige actua VTM programma "Het hart van Vlaanderen".
Het is een reportage - maga-zine met een mix van reportages over de grote en kleine actualiteiten.
"Puzzeltijd" dagelijks op VTM
In 2005 starten er 13 weken van "Op 't verkeerde been" op VTM.
De studiopresentatie was in handen van Staf Coppens, terwijl Tess en Elke Vanelderen de vliegende reporters zijn. Telkens worden 2 goede vrienden uitgenodigd voor een etentje bij hen thuis. Tijdens de maaltijd wordt er waanzinnige verhalen verzonnen: gekloonde mensen, ufo's, enz. In de studio bepaalt het panel wie zijn vrienden het beste "op 't verkeerde been" heeft gezet; en diegene valt in de prijzen.
"Hart van Vlaanderen" VTM

Dagelijks wordt er "Puzzeltijd" gespeeld op VTM waarbij 4 kandidaten in de studio en enkele kijkers mooie geld-bedragen kunnen winnen. Presentatie door verschillende presentatoren, oa. Tess.

Tess presenteert "Puzzeltijd"


"Just the two of Us" op VTM

Eind 2006 doet Tess mee aan de zangwedstrijd "Just the Two of Us", live uitgezonden op zaterdag.

Haar zangpartner is niemand minder ReBorn. De jury is enorm onder de indruk van Tess' zangcapaciteiten en ziet in haar de gedoodverfde favoriete. Maar helaas... Tess eindigt als 3de.

Niet getreurd want haar deelname aan "Just the Two of Us" inspireert Tess om zich te storten op de muziekwereld.
"Just the two of us" Tess en ReBorn

In 2007 brengt Tess haar eerste cd-single "Hold on" uit. En het wordt meteen de nieuwe titelsong van de VTM-serie Spoed. Luister naar die trailer van Spoed.
Tess tekent een contract bij de platenfirma ARS Entertainment.
"Hold on" is een kruising tussen pop en rock met country-invloeden. Voor de opnames werkte Tess samen met producer Ronald Vanhuffel.
Haar single "The Wild Side" laat niet lang op zich wachten. De song is geschreven door ‘Katrina & The Waves’. "The Wild Side" is een nummer dat je kan omschrijven als ‘popcountry’, een kruising tussen pop en country. Het nummer stond enkele weken in de UltraTop 50.

Tess haar nieuwe single. De song ‘The Wilde Side’ is geschreven door het Engelse duo Ben Robbins en Katrina Leskanich, beter bekend van ‘Katrina & The Waves’. Uit hun samenwerking vloeide de tekst van ‘The Wilde Side’, een nummer dat je kan omschrijven als ‘popcountry’. Muzikanten als Eric Melaerts en Vincent Pierins werkten ook mee aan het album.‘The Wilde Side’, de nieuwe single van Tess ligt vanaf dinsdag 5 juni 2007 in de winkels.

Op 16 juni 2007 treedt Tess Goossens in het huwelijksbootje
met haar partner en manager Pascal Van den Beek in de Antwerpse Kathedraal.
Tijdens een romantisch verblijf in Zuid Spanje is Tess Goossens (24) ten huwelijk gevraagd door haar vriend Pascal Van den Beek (32). Het koppel was al 3,5 jaar samen.

Pascal is een ondernemer uit Antwerpen. Hij is eigenaar van het populaire restaurant 'De Rooden Hoed' in de schaduw van de kathedraal en ook van het restaurant - brasserie 'Tafel 19 Cleydael Golf' in Aartselaar.

Maar al na 10 maanden beslist het verse koppel om te scheiden !

Tess en Pascal

Maar Tess zou Tess niet zijn... ze blijft niet bij de pakken zitten.

Er volgt nog een tegenslag: Eind 2007 beslist VTM dat "De tijd van omroepers voorbij is".
"Goedenavond beste kijkers. Welkom op VTM." hoor je vanaf 2008 niet meer.
Tess Goossens, Erika Van Tielen, Elke Vanelderen en Anne De Baetzelier roepen niet meer om bij VTM.


EHBL - Tess & Bass

Maar Tess verdwijnt niet bij VTM.

In het najaar van 2007 neemt ze de presentatie van het programma Eerste Hulp Bij Linkerhanden (EHBL) over van Elke Vanelderen. Samen met superklusser Bas trekt Tess door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden.
Eerste Hulp Bij Linkerhanden - EHBLGeen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen. Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren. Wanneer de nood het hoogst is, is er E.H.B.L. of Eerste Hulp Bij Linkerhanden.
De doe-het-zelver krijgt twee dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en vijf helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van E.H.B.L. heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.
EHBL is een productie van Paradigma Televisieprod., makers van oa. "Huis en Thuis" en "Groene Vingers".


Tess wordt ook gevraagd om een rubriek te schrijven in Steps City Magazine.Steps City Magazine
Het magazine wordt in een nieuw kleedje gestoken en Tess legt haar hart en ziel bloot in een column.
Tess op ATV

atvTess Goossens is ook op de Antwerpse regionale zender ATV te zien vanaf september 2008: ze presenteert er het lifestyleprogramma 'DagTV'.

In 'DagTV' komen onder meer de onderwerpen Bekende Vlamingen, kunst, cultuur, lifestyle, ontspanning, gastronomie, gezondheid en actualiteit aan bod. Het programma wordt elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag uitgezonden vanaf 11.30 uur en na het middagnieuws van 12.30 uur de hele namiddag tot aan het avondnieuws van 18.00 uur.

Tess Goossens wordt één van de gastvrouwen van 'DagTV', naast Zoë Van Gastel en Sandra Deakin.


Celebrity Shock seizoen 2008 - Tess en Kevin
Kevin Janssens en Tess Goossens in Celebrity Shock

Tess beslist om mee te doen in het tweede seizoen van Celebrity Shock.
Celebrity Shock deed het eerste seizoen nogal wat stof opwaaien: bekende Vlamingen werden met een smoes naar een verre bestemming gebracht en daar aan bizarre therapieën onderworpen. Minister Bert Anciaux knabbelde aan een koekje op basis van urine, Anne De Baetzelier sloeg bij wijze van zuivering aan het kotsen en Gilles De Bilde weigerde een darmspoeling te ondergaan.
In 2008 ging het er in Celebrity Shock iets beschaafder aan toe. Nele Somers en Roger De Vlaeminck leefden als eskimo's op Groenland, Marleen Merckx en Jani Kazaltzis trokken hun ogen open in een sloppenwijk in Mumbai en Pascale Platel en Sara-acteur Gert Winckelmans hingen de monnik uit in de Himalaya.
Tess Goossens en acteur Kevin Janssens werden naar het Zuid-Amerikaanse Guyana gevlogen om er tussen de cowboys te leven. 'Ik ben heel blij dat ik met Kevin ben mogen gaan, maar mijn huwelijk is op hem niet stukgelopen. Kevin was net voor ons vertrek verliefd geworden op Natalia. Wij hebben gewoon samen veel gelachen en elkaar door dik en dun gesteund. We waren goede maten, niks meer en niks minder.'
Het verblijf bij de cowboys was voor Tess geen lachertje. 'Vooral omdat ik vegetariër ben en die mannen niets anders aten dan vlees, zelfs bij het ontbijt. IJskasten hebben ze daar niet, het vlees wordt er in de kast bewaard in zakjes bloed. De geur was héél indringend, ze hing zelfs in onze boterhammen. Kevin vond dat allemaal oké, maar ik heb er bijna niets gegeten. Ik ben een paar kilo afgevallen.'
Minder prettig was ook dat er geen elektriciteit of stromend water was. 'Je kon je gaan wassen in de rivier, maar dat was heel ver wandelen. Ik had nog gezegd tegen de makers van het programma: stromend water is een must. Daar hebben ze duidelijk geen rekening mee gehouden.'


Op vanaf 1 april 2009 kan je Tess horen op JOE FM, de opvolger van 4FM.
Tess verkent hiermee alweer een nieuw medium.

Tess Goossens wordt de stem achter het romantische programma 'Heartbeats', vroeger in handen van Truus Druyts. Tess presenteert het voortaan in de week van 20u to 23u, en Truus op zondag.
JOE FM

Met haar zoete stem praat Tess de meest romatische muziek aan elkaar, terwijl je je hartje kan luchten of je liefdesnest uitschreeuwen.

Tess bij JOE FM

Link naar kwartierstaatLink naar onze kwartierstaat van Tess

Enkele hyperlinks:

Tess Goossens - haar officiële webpagina
Platenfirma ARS Entertainment
VTM
Tess @ Showbizz-Site (informatie over artiesten)
JOE FM - Vlaamse radiozender, opvolger van 4FM

Tess @ Wikipedia
Fansite van Tess Goossens bij Hyves.nl

Steps City Magazine
atv

JOE FM


Return to Index of known persons
© Rudi Bosschaerts, 2009
Top of pageGo back