First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]
Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten

Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten


Biografie van Philip Bosschaerts

Link to genealogyGenealogy

Philip Bosschaerts is zanger en gitarist bij de pop/ rockband Mintzkov Luna.
Hij is geboren te Lier op 1 september 1979, als de zoon van Eddy Bosschaerts en Ingrid Block.

Mintzkov Luna
is opgericht in januari 1996 en gezegend met een prima bandnaam.

Zanger Philip Bosschaerts en zijn groep vinden inspiratie bij Pixies, Grandaddy, Sonic Youth, The Cure en dEUS, maar ze voegen er hun eigen ideeën, kracht, passie en talent aan toe.
In 2000 wordt Mintzkov Luna de winnaar van HUMO's Rock Rally.
De bands die eerder deze overwinning van HUMO's Rock Rally wisten te behalen zijn niet de minsten:
o.a. Das Pop, Evil Superstars, Noordkaap waren de gelukkigen.

Drummer Min Chul Van Steenkiste vertelt dat je als band niet automatisch binnen bent als je als beste uit de bus komt. “Door zo'n belangrijke prijs in België te winnen, krijg je extra motivatie en zelfvertrouwen. Maar het is niet zo dat wanneer je de Rockrally wint, je opeens thuis in een stoel voor de TV kan gaan zitten omdat de band dan automatisch supergroot wordt in België. Je moet blijven werken en er voor blijven gaan.” Zanger Philip Bosschaerts: “Door de Rockrally te winnen hebben we veel mensen leren kenen die ons bijstaan op muzikaal gebied. Het is een steun in de rug geweest.”


Leden van Mintzkov Luna:


- Min Chul Van Steenkiste : drums, percussion

- Lies Lorquet: bass, vocals

- Pascal Oorts: keyboards, programming, samples

- Philip Bosschaerts: vocals, guitars, keyboards, samples

21 jan 2004 Mintzkov Luna in Club 3 voor 12 (NL)

Na hun overwinning bij de Humo's Rock Rally in 2000 toeren ze door Vlaanderen en mochten ze onder meer luid applaus ontvangen vanop de podia van de Brugse Cactus Club, Maanrock Mechelen en verschillende jeugdhonken. En tegelijk waren ze enkel jaren op zoek naar hun "eigen muzikale smoel".
Philip verklaart: "Ik denk dat we na de Rock Rally nog niet echt klaar waren voor een plaat."

Mintzkov Luna bracht zelf, bij gebrek aan een platenfirma, het nummer ‘Copper' als debuutsingle uit. Het bleek een schot in de roos, want het nummer stond zowat drie maanden in de playlist van Studio Brussel en werd er een Afrekeningshit.

In het najaar van 2000 speelde ze een paar keer mee in het voorprogramma van Das Pop tijdens hun Belgische toernee.
In januari 2002 schitterde Mintzkov Luna op de Nachten. In de krant 'De Morgen' lezen we: "Op het trappenpodium genoten we met volle teugen van Rock Rallywinnaars Mintzkov Luna die met ‘Hammersmith' en ‘Copper' over vernuftig geconstrueerde, catchy popsongs met een eighties-randje bleken te beschikken."

In september 2003 verscheen hun het langverwachte debuutalbum
"M for means and L for Love".

Ze namen uitgebreid de tijd om de juiste songs te schrijven, hun speeltechniek te verfijnen, hun samenspel te harmonizeren en de juiste man te kiezen om het resultaat op cd te zetten. Samen met producer Frank Dûchene (Hooverphonic en Groove Cartel) werkte de groep meer dan drie maanden aan het album.
Het resultaat is een speelse, verrassende en gevarieerde plaat.
Subtiele, maar soms verrassend krachtige pop met een scherp randje. Een verzameling van frisse songs van eigen bodem.

In 2003 zat Philip ook nog in zijn laatste jaar schilderkunst.
De combinatie van studeren en een plaat opnemen bleek niet zo simpel te zijn.Mintzkov Luna wordt veel met de andere Belgische band dEUS vergeleken.
Er is inderdaad een gelijkenis tussen de stemgeluiden van zanger Philip Bosschaerts en dEUS-frontman Tom Barman.

Maar Mintzkov Luna speelt de rockmuziek die dEUS na het vertrek van bassist Stef Kamil Carlens is vergeten te maken. En dEUS ging zich steeds meer verliezen in kleine, stemmig gearrangeerde pareltjes van melodie.

Die vonk, bezieling of passie is er wel bij Mintzkov Luna!


Mintzkov Luna weet wel een geheel eigen draai te geven aan de muziek. De kleine detaileffecten zoals de samples, electrogeluiden en het gebruik van een cello, maken de nummers apart. Alles wat ze in de songs gebruiken, valt op de juiste plaats en maakt het compact.
Mintzkov Luna heeft een fiks arsenaal aan melodieuze, bijtende rocksongs die zich meteen in je brein nestelen.
Van die nummers met swing en een hoog meebeweegpotentieel, maar genoeg ruwe randjes om je aan te bezeren.We genieten literair van hun ijzersterk debuut-cd "M for means and L for Love":

De jonge groep, met een gemiddelde leeftijd van ergens vooraan in de twintig, sleurt ons mee in een verhaal doorspekt met groovy baslijnen (Lies Lorquet) en pretentieloze drums (Min Chul Van Steenkiste). Zanger Philip Bosschaerts behoudt de nodige dosis cool bij songs waarin tekstueel nogal wat melancholie en onrust schuilt.

Niet alleen de vreemde geluidjes, ook de diversiteit op het album maakt dat de verveling geen moment toeslaat tijdens het beluisteren.
‘Act Real Cool' en ‘United Something' zijn voorbeelden van stevige rocknummers, waar de bom opeens hevig inslaat. Maar ‘M for Means and L for Love' heeft ook een rustige en gevoelige kant, zoals bij de songs ‘I Do' en Mimosa'.
'I Do'
komt intimistisch uit de startblokken en groeit tot een uitgebalanceerde song waar zelfs de cello met succes uit de kast wordt gehaald.
‘Mimosa'
is dan ook wel het hoogtepunt van het album. Het refrein en de tweede stem, gezongen door bassiste Lies Lorquet, maakt het een leuke en catchy popsong. ‘Mimosa' laat wederom de eigen sound en stijl van de band horen.
'All at once' doet ons denken aan de energieke songs van landgenoten Millionaire.
Placebo kan dan weer groen uitslaan bij het horen van 'I take notes', een zoete maar zware song die niet mis had gestaan op een plaatje van Brian Molko en vrienden.

De band heeft met haar debuut-cd duidelijk laten zien wat ze in huis hebben: de plaat staat bol van catchy nummers die lijnrecht ingaan tegen de conventionele popliedjesstructuren.
Met deze plaat kan Mintzkov Luna zijn entree maken op de grote popfestivals in Nederland en België.Mintzkov Luna nam enkele jaren geleden deel aan de Studio Brussel coverwedstrijd 'De Prijs'. Vijf jonge Belgische groepen kregen de opdracht om van de Belgische rockklassieker 'Putain Putain' een eigen nieuwe versie te maken. De Mintzkov Luna-versie van de TC Matic-cover 'Putain, Putain' klinkt ronduit schitterend.

Enkele andere nummers van Mintzkov Luna zijn: 'Hammersmith', 'I Take Notes' en 'The Interstate Is Long'.

MintzkovLuna - maart 2004 - Ekko Utrecht
Mintzkov Luna op het festival 'De Nachten' in 2001

In 2003 speelde Mintzkov Luna oa. op de podia van:
Leffingeleuren, Nachten van de Junkte

Op 12 maart 2004 speelden ze in de "Ekko" in Utrecht (NL) in een uitverkochte zaal!

In 2004 speelde onze Belgische pop/ rockband oa. op de podia van:
Paleis Revolutie, DinxPop, EnterRock, StuBru.uit, EuroSonic,
Osschotse Feesten in Aarschot (07 aug), Marktrock in Leuven (13 aug)
Lowlands in Dronten, NL (20 aug), Maanrock in Mechelen (21 aug)
Zomerparkfeest in Venlo, NL (28 aug), Middelkerke (02 okt)


Hyperlinks:

De officiële website van Mintzkov Luna

Terug naar overzicht bekende naamgenoten
© Rudi Bosschaerts, 2004
Top of pageGo back