First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]
Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten

Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Bekende naamgenoten


Biografie van Dirk Bosschaert

Link to genealogyGenealogy


Dirk François Maria BOSSCHAERT is geboren te Borgerhout op 1 mei 1958, als de zoon van Jacques en Liliane Maria BRIELS.

Dirk is een self-mademan, die later avondopleidingen toneel en voordracht ging volgen.
In 1973 werkte Dirk al in de foyer van het E.W.T. en hij deed er later één seizoen techniek. In 1984 wint Dirk Bosschaert de regeringsmedaille aan de Academie van Merksem. Hij heeft ook twee jaar toneelles genoten van Ketty Van De Poel.
Sinds 1985 is hij actief als acteur en poppenspeler.
Hij speelde als semi-professioneel artiest, en later als full-time acteur in zeer uiteenlopende Antwerpse gezelschappen. Hij was toneelmeester-akteur van 1985 tot 1987 in het M.K.T. (Merksems Kamer Theater). Later bij het E.W.T. (Experimentele Werkgroep voor Toneel, in Deurne); over E.A.T. (Echt Antwaarps Theater), tot akteur-poppenspeler bij het K.J.T. (Koninklijk Jeugd Theater), en ook diverse regie-opdrachten.
Sinds 2000 is Dirk dagelijks op het tv-scherm te zien in de kinderprogramma's van Studio100: 'Wizzy en Woppy' en 'Piet Piraat'.


"Iedereen heeft Dirk Bosschaert al bezig gezien, maar hij is eerder een grootse kameleon dan de bekendste kop".Palmares van Dirk BOSSCHAERT:

- poppenspeler bij poppentheater Kiekeboe
- gastrol 'Van Oprecht' in de komische tv-serie 'Drie mannen onder één dak' (1991)
- rol in een detectivereeks voor de Engelse commerciële televisie
- hoofdrol van Marcel in de langspeelfilm 'Kiekeboe: Het witte bloed' (1992)
- rol van 'Jerom' in de Musical 'Suske en Wiske' (1994)
- gastrol van gangster in de tv-serie 'Editie' (1995)
- speelde mee in het ensemble in de musical 'Assepoester' (1999)
- speelde mee in het ensemble, ook understudy van Pompidoe en understudy van Raoul in de musical 'Pinokkio' (2000)
- speelde mee in het ensemble, ook wachter Ron en understudy van broeder Tuck in de musical 'Robin Hood' (2001)
- rol van Verezen, ook de understudy van Ronny in de musical 'Ben' (2001)
- ook rollen in 'De Vrek', 'Hij, jij, ik en zij', 'Sneeuwwitje', enz.
- speelt mee in het Studio100 kinder tv-programma 'Wizzy & Wopppy' (2000) als 'Dongo' de schildpad
- rol van 'Berend Brokkenpap' in het Studio100 kinder tv-programma 'Piet Piraat' (2001).
- toneelmeester en 'broer van de bartender' in de live-comedy 'Co$moClub' (2004).

'Kiekeboe: Het witte bloed' (1992)
Eind de jaren 80 werd het stripalbum van Merho 'Het witte bloed' verfilmd.
Oorspronkelijk wou Merho en zijn broer Walter het verhaal omvormen tot musical, later werd gedacht aan een tv-serie. Uiteindelijk is het een langspeelfilm geworden en werd de verfilming uitgebracht op koopvideo, en in 2003 heruitgebracht op DVD.
De acteur werden gekozen voor hun fysieke gelijkenis met de striphelden:
Dirk Bosschaert speelt de hoofdrol als Marcel Kiekeboe.
Ander hoofdpersonages werden gespeeld door: Annemie Gils (als Charlotte), Anne Somers (als Fanny) en Ynte Gilis (als Konstantinopel).
Verder nog heel wat bijrollen door bekenden waaronder: Ann Ceurvels (als Mona), Frans Van De Velde (als Sapperdeboere), Luc Philips (als opa Van Hikkel), Jenny Tanghe, Riet Van Gool (als mevrouw Van der Neffe), etc.

Het scenario volgde nogal strikt de verhaallijn van het album.

Het verhaal: Het kampeerterrein waar de familie Kiekeboe verblijft, blijkt geen gewone camping te zijn. Kiekeboe ontmoet er bijna uitsluitend bekenden. Hij wordt verleid door de beeldschone Mona. Mikal, de schuchtere nieuwe vriend van Fanny, woont er met zijn grootvader-vampier. En in het hospitaal in de buurt wordt er wit kunstbloed gemaakt.

Musical 'Suske en Wiske' (1994)
Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de striphelden van Willy Vandersteen, ging in 1994 het K.J.T. in Antwerpen van start met Suske en Wiske - de musical.
De première vond plaats op 28 oktober 1994 in de stadsschouwburg te Antwerpen. En er volgde nog 80 voorstellingen, en bijna 200.000 bezoekers. Vanwege dit succes, werd besloten ook de musical te vertonen in Nederland in de schouwburg te Rotterdam; met een slotvoorstelling op 29 oktober 1995.

De acteurs: David Verbeeck (als Suske), Hilde Vanhulle (als Wiske), Aimé Anthoni (als Sidonia), Ronald Van Rillaer (als Lambik), Dirk Bosschaert (als Jerom), Alex Willequet (als Barabas), Guido Naessens (als Krimson), Len Wanshels (als Knosmir), enz.


Het verhaal: professor Barabas werkt aan een nieuwe uitvinding: de sterrentapper. De uitvinding is nog niet helemaal klaar, maar nieuwsgierig Wiske kan niet wachten om het toestel te proberen. Dit loopt helemaal fout. Bovendien is Krimson ook weer van de partij, gemener dan ooit.

 


'Wizzy & Woppy' is een gloednieuwe kinderserie over twee muizen die in een dierenwinkel wonen en elke avond de gekste avonturen beleven. De hoofdrollen in deze geacteerde dierenreeks worden vertolkt door Barbara De Jonge (als Wizzy de muis), Carl Ridders (als Woppy de muis), Dirk Bosschaert en Hans Van Cauwenberghe (als Kasha de papegaai). Het is een programma van Studio 100 in opdracht van Ketnet.
Dirk Bosschaert speelt er de rol van Dongo de schildpad in deze kinderserie.

Wizzy & Woppy zijn dus twee muizen. Wizzy is het vrouwtje en Woppy het mannetje. Zij wonen samen in hun kooi in de dierenwinkel. In de andere kooien wonen Kasha de papegaai en Dongo de schildpad. Wizzy & Woppy is een live action-reeks. De dieren worden gespeeld door acteurs getooid met maskers, kostuums en pruiken. Om de normale verhoudingen te laten kloppen zijn alle decors en rekwisieten tot tien keer uitvergroot. In de openingsgeneriek verlaat Mijnheer Bram, de dierenverkoper, zijn winkel. Als hij vertrokken is begint elk verhaaltje. De dieren komen uit hun kooien en beleven dolle avonturen. Elk verhaaltje heeft een afgerond einde. De dieren spreken een brabbeltaaltje en er is geen vertelstem. De verhalen zijn dan ook heel visueel en begrijpelijk.
Wizzy & Woppy wil de allerkleinste kijkertjes aanspreken, maar ook de 8-jarigen. Elke aflevering duurt vijf minuten.


'Piet Piraat' is een nieuw Vlaams kinderprogramma, een productie van Studio 100 (Samson & Gert, Kabouter Plop, …). De reeks brengt dagelijks een aflevering van 5 minuten met telkens een afgerond verhaal.
De verhaaltjes zijn geschreven door Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest.
In de rolverdeling zien we Peter Van de Velde (als Piet Piraat), Dirk Bosschaert (als Berend Brokkenpap), Anke Helsen (als Stien Strijs) en Dirk Van Vooren (Steven Still).

Elke aflevering van de reeks duurt vijf minuten.
De rode draad in elk verhaal is de zoektocht naar de grote schat van Karel Karolus Piraat, de overgrootvader van Piet Piraat. Piet Piraat heeft zich voorgenomen om de schat te vinden en daarvoor heeft hij een piratenschip gebouwd 'De Scheve Schuit'. Samen met zijn bemanning vaart hij de wereld rond op zoek naar een grote witte rots, waar de schat in de buurt moet liggen.


Dirk Bosschaert


Tijdens de zomermaanden van 2004 zijn er vertoningen van de live-comedy 'Co$moclub'. Dirk Bosschaert is de 'broer van de bartender', en tevens is hij de toneelmeester. De Baccarazaal van het Casino van Middelkerke is de geschikte locatie.

Het opzet is een zaal die volstroomt met mensen, waarbij niemand precies weet wat ze mogen verwachten. Wat is de "Co$moclub” en wie is Co$mo? Een sjieke nightclub met rode velours, gedimd licht. De live-muziek zet in, het doek gaat op. Meteen blijkt dat de “special guest” zijn kat heeft gestuurd, en de paniek breekt los .....

De personnages zijn ambitieus en hopen een kans in de showbizz te verwerven en een Idool te worden.
Naast de vaste kern is er ook een mystery guest die elke avond wisselt.


De 'Co$moclub' is geen musical, geen revue, geen theater maar een live-comedy met een sterke cast aan musicaldiva's en acteurs. Het is een totaal show met komische dialogen en situaties, afgewisseld door mooie songs. Het concept is van Dieter Troubleyn, en het scenario van Sven De Ridder. De Co$mo band is de VTM Soapband.

De cast: Maike Boerdam, Daisy Thys, Myriam Bronzwaar, Ronald Van Rillaer, Jeroen Maes, Mieke Laureys, Dirk Bosschaerts, Christophe Stienlet en Arthur Reynders.

De voorstellingen in Middelkerke zijn het begin van 'Co$moclub'. Het is de bedoeling om later door Vlaanderen te toeren en regelmatig een andere centrale gast te mogen ontvangen. Misschien wordt het een tv-programma?


Enkele hyperlinks:

Filmography of Dirk Bosschaert at IMDB
Informatie over 'Het Witte Bloed' op de Kiekeboe Webstek
De Studio100 Webpagina
Studio100 Fansite door Celesta Kers
Studio100 Fansite door Pauline Langenacker, met Dirk Bosschaert pagina
Informatie over Cosmo Club bij "Musical Site"Terug naar overzicht bekende naamgenoten
© Rudi Bosschaerts, 2004
Top of pageGo back