First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]
Bosschaerts - Persyn Genealogy - Known Persons - Pascal Bosschaart Biography

Bosschaerts - Persyn Genealogical research - Known persons


Biography of Pascal Bosschaart

Link to genealogyGenealogy

Pascal BOSSCHAART is born in Rotterdam on 28 February 1980, as the son of Jan and Hennie SCHEFFERS.

Pascal is a classic left out-side player. In 1997 he transferred from Feyenoord to FC Utrecht.

He is born in Rotterdam and lived in the district of IJsselmonde near de Kuip (the Tub). He played in all the youth teams until B1 in the pro-club Feyenoord. He decided to transfer to a sport club. ‘The A2 was degraded and played at a low level. That wasn’t so good for my development.’
By the national coach Johan Neeskens, he had to play as leftback in ‘Orange under 18’.
At FC Utrecht, Etienne Shew-Atjon played at that spot. Now Bosschaart is a mid-fielder.
Pascal Bosschaart, with back-number 5, has a contract at FC Utrecht until 2005.

In 2004, at the of 24, Pascal Bosschaert signed a contract until July 2007 at Feyenoord.


BOSSCHAART
Name:
Pascal BOSSCHAART


MIDFIELD

Nationality: Netherland
Born: 1980

Place of Birth:

Rotterdam
Club: FC Utrecht • NL

Weight:

1.76m • 69kg

LEAGUE CAREER RECORD
Season Club Matches Goals Totals
1997/98 FC Utrecht
18
0
1998/99 FC Utrecht
28
0
1999/00 FC Utrecht
30
0
2000/01 FC Utrecht
22
0
2001/02 FC Utrecht
34
0
2002/03 FC Utrecht
22
0
2003/04 FC Utrecht
34
0
2004/05 Feyenoord
9
0
203 0


"Football was part of my family. My father and mother both played at the amateur-level, but they had to stop due to leg blessures. My younger brother Yöri plays in A1 at sportsclub Feyenoord.
My brother Lesley is the only person in our family who doesn't like football ..."Pascal Bosschaart
FC Utrecht


"Uiteindelijk heb ik er bijna 200 wedstrijden opzitten bij Utrecht, Europees voetbal gespeeld en de Amstel Cup twee keer gewonnen. Utrecht is voor mij een tussenstap geweest, een heel succesvolle tussenstap zelfs. Hoogtepunt in mijn Utrecht-periode was het winnen van de Amstel Cup in 2003. Ik wilde het graag laten zien tegen mijn oude club Feyenoord en uiteindelijk werd het 4-1. Dat was voor mij de meest legendarische wedstrijd die ik gespeeld heb. Dat komt slechts één keer in de twintig jaar voor. ..."

"Toen ik bij Utrecht speelde, bleef ik in Rotterdam wonen. Het is mijn stad, ik woon er graag. Midden in het seizoen ben ik aan de overkant van De Kuip gaan wonen. Daar is in de media over geschreven. Het zou al rond zijn met Feyenoord, werd er gespeculeerd. Dat was onzin. Ik zocht een huis in de regio Rotterdam. Ik ben in december getrouwd en we wilden een huis kopen in Barendrecht. Dat lukte echter niet en toen kreeg ik de kans om tegenover De Kuip te gaan wonen. Mijn vrouw en ik wilden het graag hebben. Dat had dus niks met Feyenoord te maken. Op dat moment was er van een transfer geen sprake, al was het natuurlijk wel een droom om voor Feyenoord te spelen. Tja, toen Feyenoord echt serieus werd, kon ik mijn geluk niet op. Net als mijn ouders, want Feyenoord is ook echt hun club."In April 2004, at the ages of 24, Pascal Bosschaart signed his contract at Feyenoord until July 2007.
It was his
dream-com-through. His transfer had some financial problems, but both clubs compromised.
It was the transfer he dreamed of. The transfercosts appeared to be a problem, but both clubs did find a compromis. Since his youth, Pascal was a fan of Feyenoord.


Pascal Bosschaart
Feyenoord


"Feyenoord is groots. Dat zie ik alleen al aan de enorme belangstelling tijdens de trainingen. Zodra we het veld afgaan, staan we alleen maar handtekeningen uit te delen. Ik vind dat geen enkel probleem. Ik vind het eigenlijk wel leuk, want het is een soort erkenning. Daarnaast hoort het erbij als profvoetballer. Als je er geen zin in hebt en doorloopt, ben je niet weggelegd voor een bestaan van profvoetballer. Ik zal in elk geval nooit doorlopen. Ik herken mezelf soms wel aan de kleine jongens die een handtekening komen vragen. Dan zie ik mezelf weer voor me, toen ik daar nog rondliep en de spelers van Feyenoord mijn helden waren. Ik vind het prachtig om te zien. Ik maak die jongens graag blij met een handtekening of een foto."

"De laatste drie seizoenen bij FC Utrecht heb ik op het middenveld gespeeld. Het lijkt erop dat ik bij Feyenoord meer als linksback word gezien. Ik heb daar geen problemen mee, want ik heb inmiddels de hele linkerkant bespeeld. Ik was linkerspits, linksback en tot vorig seizoen linkermiddenvelder. Ruud Gullit kan het best beoordelen waar ik de meeste waarde voor het team heb.
Ik heb een goed gevoel over het seizoen bij Feyenoord. Ik voel het enthousiasme en de gretigheid in de ploeg. We hebben een goed trainingskamp gehad en het belooft veel goeds. Een topclub moet altijd streven om kampioen te worden, dus dat geldt ook voor dit seizoen. Ik heb er veel vertrouwen in."


Some hyperlinks:
Feyenoord
Voetbal International
KennisNet Pascal BosschaartReturn to summary of known persons
© Rudi Bosschaerts, 2005
Top of pageGo back